Ingen sång idag...

Har inte alls känt mig nåt vidare pigg idag! Huvudvärk redan innan jag liksom hade kommit fram till jobb. Och även lite kli i halsen. Så jag bestämde mig tidigt idag för att skippa sången och inte stressa utan bara ta en lugn hemmakväll! Har sen känt mig bättre och bättre under dagen men jag höll ändå fast vid mitt beslut!

Hann dock med ett litet besök inne på Friskishuset. Skulle kolla datorn i musikstudion samt höra om jag kunde få en tröja till! Och det fick jag! :)
Blev även lite överrumplad där! Fick en kommentar i stil med "Men herregud är det du? Jag känner ju inte alls igen dig!" Jag såg nog ut som en stort frågetecken eftersom vi träffades för ett par dagar sen och undrade vad hon menade. Fick då som svar "Ja, du måste ju gått ner en himla massa i vikt!". Först blev jag lite överrumplad och lite undrande då vi hade träffats i måndags och då var det ju ingen reaktion men sen blev jag faktiskt så himla glad!! :))



Jag har gjort en liten reflektion över det här med att gå ner i vikt. Och det är att det känns som om jag mötts med mer respekt än tidigare, ffa av dom som jag inte träffar så ofta. Finns det ett likhetstecken mellan övervikt och att vara dum i huvudet? På IQ-test brukar jag hamna runt 125, betyder det att jag borde kanske hamna på 130 nu? ;)
Som en kompis uttryckte det "varför ser man bara överviktiga män i toppositioner och inga överviktiga kvinnor?"
Är det för att man tycker att alla överviktiga är lata? Jag stoppar dock inte in mig själv i kategorin lata! Med en vilopuls på 61 så är man väl ändå rätt så hyfsad vältränad?! Även om jag hatar att jogga/springa...
Hittade faktiskt en litteraturstudie som är gjord för några år sen, Attityder till överviktiga patienter. Verkligen läsvärt! Googla på titeln så hittar du den! Ett exempel ur studien är att läkarna uppmuntrade kvinnor till att gå ner i vikt redan vid ett BMI på 25 medans män fick samma rekommendation först vid BMI 32. Finns mycket mer att läsa i studien så läs den gärna!


Imorgon hoppas jag inte att några strömavbrott ska ställa till det! För kl 19 är det jympadags på Hubertusgården i Nöbbelöv!!


Ha det bra!!

Christina
0 kommentarer